ANNONCE vyhrála 2 ceny v 18. ročníku soutěže Zlatá pecka. Cenu za použití product placementu obdržela jako první v historii

8. března 2013

Každý inzertní formát lze použít dobře i špatně. Pro product placement to platí dvojnásob, protože výrobek ve filmu či seriálu de facto „hraje sám za sebe“. A v tom bývá často problém – propagují se totiž produkty či služby, které se do daného seriálu nebo filmu příliš nehodí, případně se zdůrazňují jejich přednosti tak okatě, až je to divákům nepříjemné.

„ANNONCE je ukázkový příklad ideálního použití product placementu. Tyto inzertní noviny byly prakticky v každé trafice. Bylo to něco tak automatického, že se tomu scénáristé téměř nemohli vyhnout. Dobře udělali a kolem ANNONCE postavili celý příběh,“ říká člen poroty Zlaté pecky Štěpán Wolde.

Pro společnost ANNONCE, která vydává už 23 let nejen populární inzertní noviny, ale provozuje také webové stránky www.annonce.cz, byl product placement jasnou volbou. Tím je na trhu jedinečná.

„Přišlo nám to jako ideální šance. Sledovanost seriálu Vyprávěj je nadprůměrná. Využili jsme faktu, že ANNONCE byla a je silná značka, kterou si každý pamatuje a asociuje s pozitivní emocí,“ říká výkonná ředitelka společnosti Lenka Černá.

Jejím prostřednictvím lze prodat a koupit nejen výrobky či služby, ale také zvířata, sehnat práci nebo bydlení. „Pokud jsme v 90. letech měli na českém trhu prakticky monopol, nyní dokážeme nabízet jako jediný subjekt mix tištěného a internetového média. Díky tomu je úspěšných 83 % inzerentů, kteří využili či využívají naše služby,“ doplňuje Lenka Černá.