Nemáte plány na víkend? Vyrazte na festival!

Praha 12.7. 2012 – Festivalová vlna pomalu, ale jistě zaplavuje celou republiku i okolní státy. Téměř každý letní víkend nabízí několik hodin hudby a zábavy. Stačí si jen vybrat to, na co máte zrovna chuť, koupit vstupenky, sbalit věci a vyrazit. Prozradíme Vám, co by ve správné festivalové výbavě určitě nemělo chybět!

Obujte se do toho!

Do základní výbavy festivalového profesionála určitě patří holinky. Letní počasí je totiž bohužel občas docela nevyspitatelné a nečekaný déšť není nic neobvyklého. Protože se festivaly zpravidla konají na travnatých plochách, které se po zásahu deště stávají bahenním rájem, je dobré na to být připraven. Nechcete si přece zničit své oblíbené kecky?

Buďte praktičtí

Festivalové balení, se od toho klasického, dovolenkového, liší hlavně výběrem zavazadla. Kufr na kolečkách není pro tuhle příležitost vhodným společníkem. Mnohem lépe Vám poslouží klasická krosna. S přehledem do ní dáte veškeré oblečení, drobné nezbytnosti, nebo třeba i spacák. Navíc ji můžete pohodlně přenášet na zádech, takže se nestane, že by Vás příliš omezovala.

Nezapomeňte na střechu nad hlavou

Ve chvíli, kdy máte koupené lístky, byste se měli poohlédnout také po nějakém ubytování. Přeci jen festivaly se nesou ve znamení bujaré zábavy, takže je určitě lepší složit hlavu někde poblíž místa konání. Jestli se Vám nechtějí dávat peníze za penzion, či hotel, pořadatelé festivalů nabízejí stanová městečka. Jde o speciálně vyhrazené plochy, na kterých je k dispozici i sociální zařízení a někdy i ostraha. Místo v takovém městečku si buď můžete rezervovat předem, nebo se o něj „poprat“ přímo na místě. A že nemáte stan? Nevadí! Podívejte se do rubriky Stany a spacáky, kde za výhodnou cenu seženete třeba kompletní kempingové vybavení!

Jak sehnat vstupenky?

Každý festival má samozřejmě svůj vlastní předprodej. Když se Vám navíc podaří vybrat si vstupenky včas, máte šanci, že budou stát méně, než kdybyste je kupovali až těsně před samotným festivalem, nebo přímo v místě konání. Když se ale rozhodnete až na poslední chvíli, určitě se vyplatí zabrouzdat na internetu. Např. když na stránce http://beta.annonce.cz/ zadáte do vyhledávače heslo VSTUPENKY, máte šanci, že za méně peněz pořídíte přesně to, co hledáte. Vždy si ale dejte pozor, aby Vás prodejce nenachytal! Pokud se domluvíte na koupi, preferujte osobní předání a zkontrolujte si pravost zakoupených lístků.

Přeje Vám hodně zábavy, příjemných zážitků a výhodných nákupů!