Reality: letos se podává přes 80 tisíc inzerátů měsíčně.

Praha, 16. 5. 2012 - Kategorie reality na serveru www.annonce.cz je dlouhodobě nejvyužívanější oblastí. V rubrice Byty, ať už na prodej nebo k pronájmu, je okolo 50 tisíc podaných inzerátů. Největší množství inzerátů je podáno na pronájem bytu do 10 tisíc korun měsíčně, dále vedou byty ke koupi do ceny dvou milionů korun. Nejvíce inzerátů z oblasti realit se zadává v Praze.

„Podle vyhledávaných klíčových slov v oblasti realit uživatelé nejčastěji zadávají výraz „obchod“ čili hledání obchodních prostor. V některých lokalitách, jako Praha nebo Kutná Hora, pak vzrostl zájem o domy na prodej. Dále uživatelé hledají třeba restaurace nebo vily a velmi žádané jsou také pozemky,“ uvedl Petr Langer, tiskový mluvčí ANNONCE.

ANNONCE, reality, statistika

Aktuální nabídka inzerátů v sekci reality je přes 80 tisíc inzerátů a nejvíce z toho, až přes 25 tisíc inzerátů, se týká prodeje bytů. V nabídce lze najít kromě domů a bytů v různých částech republiky také pozemky, komerční prostory, ale také třeba restaurace, hotely, činžovní domy. V inzerátech lze nalézt jak nabídky od renomovaných realitních kanceláří či developerů, tak menších společností nebo soukromníků. Zejména v počtu inzerátů od jednotlivců je ANNONCE dlouhodobým unikátem mezi realitními servery. Nemovitosti soukromých osob tvoří 10 až 15 procent ze všech nabídek v kategorii reality.

„V dnešní době lidé více zvažují, než si pořídí vlastní bydlení. Zejména mladší generace se nechce zadlužovat. Proto spíše preferuje pronájem než koupi nemovitosti na hypotéku. Pokud kupují, pak například v Praze je největší zájem o byty do výše pořizovací ceny dvou milionů korun. Ze statistiky klíčových slov je vidět, že hodně lidé pátrají po nabídkách bytů. Překvapivě zejména na začátku roku došlo ke zvýšení počtu hledání. Pro uskutečnění prodeje hodně záleží na tom, zda prodejní cena nemovitosti je nastavena reálně,“ řekl Petr Langer.

Petr Langer
Tiskový mluvčí ANNONCE a.s.
Email: press@annonce.cz

UIG