Ve 40 tis. inzerátech měsíčně se nejvíce hledá práce ve službách

Nejčastěji hledané profese jsou: číšníci, řidiči, kuchaři a také účetní. Je tu však možné nalézt i nabídku na práci trenéra tenisu v Číně.

Praha, 16. 5. 2012 – V sekci práce se na www.annonce.cz měsíčně podá na čtyřicet tisíc inzerátů. Nejvíce pak v Praze. Z 92 procent se hledají manuální a dělnické profese. Nejvíce zobrazované inzeráty v segmentu práce jsou dlouhodobě v oboru dopravy a pohostinství. Ve vyhledávání zaměstnaneckých pozic dle klíčových slov vede kuchař, toto slovo dosáhlo počtu 16 tisíc hledání, jako druhý skončil řidič s téměř osmi tisíci a na třetím místě se umístil číšník s více než čtyřmi tisíci.

„Analýza hledání dle klíčových slov je zajímavým pohledem na využití inzertního serveru, vypovídá o míře užívání jednotlivých kategorií. Z tohoto hlediska je nejfrekventovanější kategorií právě práce, kterou na serveru ANONNCE hledá největší počet lidí. Z analýzy je zřejmé, že nejvíce se hledají lidé ve službách. Z toho lze usuzovat, že v této oblasti je zřejmě velká fluktuace, navzdory úbytku stravovacích zařízení v době krize,“ uvedl Petr Langer, tiskový mluvčí ANNONCE.

Co se týká uživatelů ANNONCE a jejího záběru, tak ji využívají v průměru muži i ženy téměř stejně, v poslední době mírně převažují muži. Věk průměrného uživatele ANNONCE se pohybuje v rozmezí mezi 30 a 39 lety, je z Prahy nebo Středočeského kraje s nižším osobním příjmem. Nejčastějšími klienty jsou střední menší firmy, případně OSVČ převážně z oblasti služeb - doprava, pohostinství, finanční služby a další.

ANNONCE, Prace, Statistika

„U ANNONCE se jedná o velmi specifickou cílovou skupinu, která je velmi úzce vyprofilovaná. Čtenářů je zdánlivě méně, oproti klasickým zpravodajským deníkům, ale jejich výtěžnost pro inzerenty je větší. Oslovení čtenáři jsou již rozhodnuti si pořídit produkt, nebo službu a jen hledají výhodnou, zajímavou nabídku. Nabízíme tak přes 250 tisíc inzerátů ve všech rubrikách denně, ze kterých je možné vybírat. A můžeme říct, že dle toho, co následně slyšíme od klientů, tak je jim ANNONCE v hledání velmi nápomocna,“ řekl Petr Langer.

Příklady publikovaných inzerátů práce:

Hledáme řidiče/dopravce sk. B pro mezinárodní dopravu vozidly do 3,5t (dodávka). Možno i s vlastním vozem do 12t celkové hmotnosti. Případně vozidlo zajistíme. Platby i do 5 dní.

Restaurace Výtopna, Václavské nám. 56, rozšiřuje svoje řady o pozice: šéfkuchař, vedoucí směny, kuchař, barman, výčepní, číšník, servírka. Nabízíme práci v prosperující firmě. Požadujeme maximální pracovní nasazení (ne jen chodit do práce) za vysoké motivační ohodnocení. Těšíme se na osobní pohovor ve výtopně.

Aktivní, samostatná práce na PC/internetu - máme pro Vás dlouhodobé uplatnění - rozšiřujeme firemní tým. Požadujeme: uživatelskou znalost práce s PC/internetem, dobré komunikační schopnosti, spolehlivost, ochotu učit se novým věcem. Poskytujeme kompletní zaškolení. Info na webu.