Dovolenou navíc nabízí jen 2 % zaměstnavatelů, extra plat pak každý dvoustý

Praha 29. 5. 2013Dovolenou navíc jako benefit nabízí v pracovní inzerci 2,3 % českých zaměstnavatelů. Nejčastěji ji slibují firmy z oblasti strojírenství, dopravy a logistiky či administrativní pozice. Mezi nejméně časté benefity patří v nabídce třináctý či čtrnáctý plat, kterými se snaží nové zaměstnance nalákat jen 0,5 % inzerátů. Nejčastěji naopak firmy v poptávce pracovních pozic nabízejí příspěvek na stravování. Vyplývá to z údajů poskytovatele tištěné a online inzerce společnosti ANNONCE.

Vyzdvihování benefitů v pracovní inzerci je podle červencových údajů ANNONCE poměrně nízké. Nejčastější z nich - příspěvek na stravování - nabízí jen 5 % inzerátů od zaměstnavatelů. Mezi poměrně často slibované benefity se řadí také poskytnutý notebook a dovolená navíc.

Většina zaměstnavatelů v důsledku hospodářského útlumu nejprve hledá úspory v zaměstnaneckých benefitech. Na řadu pracovních pozic se také v době zvýšené nezaměstnanosti hlásí velký počet uchazečů, a tak zaměstnavatele nic nenutí bojovat o nového zaměstnance, a to ani v inzerci. Na druhou stranu jsou benefity přidaná hodnota nabízeného místa, podle které se mohou rozhodovat kvalitní uchazeči,“ říká analytik segmentu práce ANNONCE Petr Langer.

U benefitu dovolená jde v drtivé většině případů o jeden týden navíc. Nejvíce ji nabízejí pozice z oblasti strojírenství a z hlediska regionálního rozlišení vede Plzeňský (3,8 %) a Moravskoslezský kraj (3,4 %). Naopak nejméně jej slibují firmy v Karlovarském (0,6 %) a Pardubickém kraji (0,9 %).

Mezi nejméně často nabízené benefity patří třináctý či čtrnáctý plat, auto a příspěvky na penzijní připojištění nebo životní pojištění, které uvádí méně než procento z více než 17 000 inzerátů s pracovní nabídkou na serveru Annonce.cz.

 

O společnosti ANNONCE a.s.:
ANNONCE a. s. je tradiční česká společnost zabývající se poskytováním a zprostředkováním služeb a obchodu svým zákazníkům. ANNONCE byla založena v březnu roku 1990 jako inzertní tištěné médium. V dnešní době vychází čtyřikrát týdně ve třech různých dílech (pondělí, středa a pátek v dílech PRÁCE l SEZNAMKA l ZVÍŘATA, REALITY l STAVBA l HOBBY, AUTO l MOTO l EROTIKA, a sobotní SPECIÁL). Měsíční náklad je 330 tisíc výtisků. Online verze www.annonce.cz vznikla v roce 1997, od té doby má téměř 300 000 registrovaných uživatelů a okolo 350 000 reálných uživatelů za měsíc. Denně ANNONCE v průměru publikuje 200 000 inzerátů. Z toho například jen reality tvoří 80 000, dalšími hojně využívanými rubrikami jsou Práce, Auto-moto a Seznamka. ANNONCE svým zákazníkům usnadňuje cestu každodenními běžnými i životními změnami, a to tak, že jim poskytuje služby, díky kterým najdou vše, co hledají.

Kontakt pro média:
Renata Fišerová
E-mail: press@annonce.cz
Mobil: 603 533 233

Ondřej Klein
Heretic PR
E-mail: kleint@hereticpc.cz
Mobil: 774 156 477

Zpět na seznam článků

UIG