Prohlížení webu z mobilních zařízení vzrostlo o trojnásobek.

Za poslední rok vzrostl provoz z mobilu z 1,22% na 3,80% celkového výkonu webu ANNONCE

Praha 7.8.2012  – Obliba v používání mobilních telefonů a ostatních přenosných zařízení pro prohlížení internetu stále roste. Jsme zvyklí být v pohybu a skoro neustále na příjmu. Dnešní doba si žádá přehled o dění kolem nás, ať jsme kdekoliv. Proto je používání mobilních telefonů a tabletů s možností prohlížení internetu stále rozšířenější.

Průzkum ANNONCE dokazuje, že za poslední rok vzrostl provoz z mobilu z 1,22% na 3,80% celkového výkonu webu. Lidé si tedy prohlížejí internetové stránky www.annonce.cz ve svých telefonech a ostatních mobilních zařízeních stále častěji. Více než trojnásobný růst využívání internetu v mobilních zařízeních je důkazem stále se zvyšujícího prodeje chytrých telefonů a tabletů.

Apple si drží prvenství
Ve sledovaném období 15. 5. – 30. 6. 2011 bylo nejvíce přístupů z iPhonu, následně z iPadu, na třetí příčce se umístilo HTC a čtvrtý byl Samsung. Přičemž převaha iPhonu nad Samsungem byla 2,5 násobná. Přístupů přes iPhone bylo zaznamenáno 5 865 a přes Samsung 1 859.

V letošním roce však došlo k výrazné proměně, která hraje do karet Samsungu a potvrzuje vzrůstající oblibu jeho zařízení u uživatelů. V období od 15. 5. do 30. 6. 2012 bylo nejvíce přístupů z mobilních zařízení na stránky www.annonce.cz uskutečněno z iPadu, na druhé místo se posunul iPhone a v těsném závěsu za ním zařízení značky Samsung. Přičemž rozdíl mezi iPhonem a Samsungem se výrazně zmenšil. iPhone měl na svém kontě 13 225 přístupů a Samsung 11 862.

Vzhledem ke stále se rozšiřující nabídce chytrých telefonů a dalších zařízení můžeme jen stěží odhadnout, kam se vývoj posune zase za rok a kdo možná ještě zamíchá kartami.

Změny v ANNONCI pokračují
Tradiční česká značka prochází v tomto roce řadou významných změn. Jednou z nich je i spuštění nového webu, ke kterému došlo 23.7.2012. V čem jsou nové stránky lepší a co svým uživatelům ANNONCE nabízí?

Rychlé a efektivnější vyhledávání

Moderní vzhled stránek poskytuje uživatelům ANNONCE rychlejší a lepší orientaci. Rozdělení na několik hlavních kategorií umožňuje návštěvníkovi najít to, co potřebuje, hned na úvodní stránce www.annonce.cz. Stránky jsou optimalizovány pro 5 rozlišení. Maximální uživatelský prožitek si tak můžete vychutnat od mobilního telefonu až po přístroje s vysokým rozlišením.

Jednoduché vkládání inzerátů
Celý proces vkládání inzerátu se nově odehrává na jedné jediné stránce. Díky predikci kategorií odpadá uživatelům starost se zařazením inzerátu do správné rubriky. Už při psaní textu systém sám nabízí vhodné koncové kategorie. Bát se nemusíte ani vkládání fotografií. Jejich velikost není nijak omezována a v moderních prohlížečích je umožněno nahrát více fotografií najednou. Zásluhou této funkce je vložení inzerátu pohodlnější a mnohem rychlejší. Majitelé mobilních telefonů jistě ocení QR kódy u všech inzerátů. Díky nim si mohou uložit vizitku na prodávajícího, anebo URL s detailem inzerátu.

Výhody pro registrované uživatele
Pro aktivní využívání serveru není nutná žádná registrace. Soukromý bezplatný inzerát lze zadat bez registrace, pouze s ověřenou e-mailovou adresou. Pokud se uživatel rozhodne zaregistrovat, pak získává řadu výhod v podobě sekce „Můj účet“. Tady si mimo jiné může uložit své kontaktní informace, má všechny své inzeráty v záložce „Moje inzeráty“, kde je může spravovat z jednoho místa. K dispozici má i své inzeráty, které již nejsou aktuální a může je snadno obnovit nebo editovat. Ukládají se mu sem i jeho oblíbené inzeráty.

Bonus pro uživatele Facebooku
Pozadu ANNONCE nezůstává ani v oblasti sociálních sítí. Svým fanouškům nově nabízí možnost zdarma si prohlédnout internetové noviny AUTOHANDL. V záložce s názvem „Čtěte ZDARMA“ na http://www.facebook.com/Annonce.cz mají možnost si prohlédnout a přečíst časopis plný zajímavostí a inzerátů ze světa motorismu.