Co dělají Tři sestry se spodním prádlem, které jim během koncertu přistane na pódiu?

18. prosince 2015

Fanoušci Tří sester se od poloviny května do konce letošního srpna díky soutěži o Půlliterovu cenu na Facebooku Annonce ptali celé kapely na cokoliv, co je napadlo. A pražská parta odpovídala ostošest. Všechny otázky a odpovědi jsme pro vás proto shrnuli do jednoho velkého rozhovoru. Na našem Facebooku je ale pořád najdete pod hashtagem #pulliterovacena.

Jaký byl váš nejdelší večírek, pokud si na něj vůbec pamatujete?
Nejdelší večírek jsem zažila před festivalem Keltská noc. A pak pro mě následoval nejhorší koncert. (Supice Veronika)

Máte nějaký oblíbený letní festival?
Jistě: nejlepší festival na světě totiž vůbec není Woodstock, ale právě Keltská noc v oblíbených Krkonoších! (Franta Vrána)

Jaký byl nejlepší koncert ve vašem životě?
Určitě koncert Iggyho Popa v roce 1995. A za (Tři sestry)? Vždycky ten poslední! (Ing. Magor)

Máte před koncertem nějaký rituál?
Před koncertem si dám vždy na jaře a v létě pět studenejch piv a na podzim a v zimě zase pět teplejch. (Franta Vrána)

Jaký byl váš největší zážitek se Třemi sestrami?
Patrně americká tour čítající koncertní vystoupení ve městech jako New York, Atlanta, Chicago a Denver. To se hned tak někomu nepodaří a zážitky z turné máme taky neuvěřitelné. Ale mám vždycky rád, když se někdo z kapely opije, protože pak bývá legrace. Takže si hned vzpomenu na zážitek z vystoupení-nevystoupení v Rájci u Zábřehu, kdy se Fanánek nedobrovolně vydal z pódia mezi publikum a usnul. No a návdavkem mu někdo ukradl mikrofon, který pak chudák musel zaplatit. Taky bych mohl zmínit koncert v Plzni, kdy jsem přestal hrát a usnul já. Ale to si moc nepamatuju. Zato jsem hned druhý den dostal kázání o škodlivosti alkoholu od kapelníka. Ale jelikož se odehrávalo na baru v restauraci, vybrala si kořalka protentokrát za oběť kázajícího a ten se zřítil před mými zraky na zem. Není snadné to vrcholové pití… (Franta Vrána)

Ponorku u nás nečekejte – je nás hodně!

Proč neprodáváte sesterské pivo na koncertech?
Sesterské pivo je možné zakoupit na vybraných koncertech, například když hrajeme na jaře a na podzim po kulturních domech. Naše letní a zimní tour ale patří pivu Radegast. (Ing. Magor)

Budete rozšiřovat sesterské hospody i do jiných měst?
Pokud ano, pak na bázi franšízy na základě žádosti hospodských předělat hospodu do kovárenského hávu. Sami se cpát nikam nebudeme kvůli krajně turbulentnímu podnikatelskému prostředí v tomto segmentu trhu. (Ing. Magor)

Co děláte se spodním prádlem, které vám během koncertu přistane na pódiu? Má někdo z vás doma takovou „sbírku“, nebo ho vyhazujete?
Jaroušek má solidní sbírku, která je částečně k vidění v klipu Kalhotky ze Lhotky. (Ing. Magor)

Proč nehrajete na koncertech skladbu Tam na Gvajáně? Je to pecka!
Playlisty postupně střídáme, písní je mnoho a všechny za jeden koncert odehrát nestihneme. Ale tato píseň je pomalejší, takže vyzní lépe na desce než na koncertu. (Lou Fanánek Hagen)

Trpí někdy kapela na/po koncertech ponorkovou nemocí? A jak to případně řešíte?
Ponorkovou nemocí asi netrpíme, rozhodně ne na koncertech. Možná by hrozila, kdybychom byli na světovém turné, ale i tak bychom ji zvládli, protože je nás hodně. (Lou Fanánek Hagen)

Plánujete někdy udělat opravdu megakoncert? Myslím, že fanoušků by se sešlo dost a atmosféra by byla parádní!
Ano, megakoncert k dovršení oslav 30 let na hudební scéně plánujeme, uskuteční se 22. prosince 2015 v O2 Aréně. A na to, že se vás sejde hodně a atmosféra bude nezapomenutelná, se už moc těšíme! (Tři sestry)

Foto: František Ortmann

Jak dostal Fanánek v klipu činelem přes hlavu a roztrhl si ucho

Souhlasíte s názorem, že nejlepší příběhy (ať už do knih nebo do textů písní) píše sám život? Kterou ze svých písniček, které tak trochu život napsal, máte nejraději?
Ano, souhlasíme! Důkazem je píseň Svatá Petra z nejnovějšího CD Fernet Underground. (Tři sestry)

U kterého videoklipu jste zažili nejvíce zábavy, případně u kterého se vám přihodilo něco, čemu se nasmějete i po letech?
Určitě u klipu Hrábě, kde mě v obrovském nadšení Hadr praštil činelem přes hlavu, až jsem se skácel na zem a následně mi z roztrženého ucha začala téct krev. Což je zaznamenáno i v samotném klipu. (Lou Fanánek Hagen)

Je text k písni Adamiti v Londýně podle skutečné události?
Ano, tenhle příběh se udál v roce 2007. A animovaný videoklip ho přesně vystihuje. (Lou Fanánek Hagen)

Máte nějaké zidealizované místo, kde byste byli opravdu šťastní?
Jistě, planetu Zemi! (Tři sestry)

Chystáte klip k Plechovému Ježíši? Doufám, že ano, tahle parádní písnička si ho určitě zaslouží!
Tím pádem jsme vás už příjemně potěšili, Libore! (Ing. Magor)

Co za historku nebo vzpomínku na událost ukrývá refrén skladby Modlitba pro partu: „Vránovi pádlo a rum pro Korkorána, v Třebíči na recepci překvapení zrána.“ Jaké překvapení bylo v Třebíči a na které recepci? Pokud to tedy není informace charakteru TAJNÉ?
Zdravíme do Třebíče a tajné to sice není, ale je to více otázek v jedné! Tudíž abychom dotaz zodpověděli stručně: Odpovědi najdete v našich memoárech 25 let Tří sester v 25 obrazech! (Tři sestry)

Kterým kapelám jste propůjčili Supici?
Doktor P. P., De Bill Heads, Ready Kirken, Divokej Bill, Vypsaná fiXa, MZH, Stinka a Česká disharmonie mě půjčila Sestrám. Snad jsem na nikoho nezapomněla… (Supice Veronika)

Svatba, maturita a 300 vypitých piv v jednom měsíci…

Kdo založil kapelu Spálená tlumivka?
Franta Sahula, Jan Srnec, Zbyněk Honzík, já a Petr Jírovec, který vymyslel jméno. To se zrovna psal rok 1982. (Lou Fanánek Hagen)

Vzpomíná kapela a hlavně Fanánek na svoje začátky u Báby Na Kovárně v Braníku a na Mumu od Báby? Zdravím tě, Mumas!
Ahoj, Mumo! Se vzpomínkou na šílené stolní hry krále Braníka, při kterých jsme se na Bábě mnohokrát opili, zdraví Fanánek. (Lou Fanánek Hagen)

Je pravda, že Fanánek kdysi před lety stihl za měsíc vypít přes 300 piv, udělat maturitu a oženit se?
Ano, to všechno jsem to dokázal, ale ne v jednom měsíci! 300 piv padlo v srpnu 1985, kdy jsem byl část měsíce na povinné brigádě před vysokou školou. Oženil jsem se později a maturitu udělal dřív. (Lou Fanánek Hagen)

Vrátil Fanánek zapůjčenou babetu od krále Braníka Vlastíka Zavřela, když jel z Báby pro flašku rumu, kde ho pak zastavila hlídka VB v Jeremenkově ulici?
Vrátil! (Lou Fanánek Hagen)

Má někde hrob Fanánkova noha?
Nemá! O nohu jsem přišel, jak je známo, při úrazu a v tu chvíli se řešilo hlavně přežití mé, nikoliv nohy. Sám netuším, kam se v těchto případech ukládá nepotřebný biologický materiál. (Lou Fanánek Hagen)

Nudapláže? Ale my se nikdy nenudíme!

Máte raději nektarinky, nebo broskve?
Broskve! Veliké, naducané, šťavnaté a tak akorát zralé, aby šly od pecky. (Tři sestry)

Zajedeme na pálinku do Budapešti?
To je strašná dálka! My spíš tak na pivko Na Starou sokolovnu. (Tři sestry)

Je Průša stále úchyl, nebo je už vyléčený?
Průša je úchylem pochopitelně stále! Je to nepolepšitelný recidivista a prasák! Ovšem každá mince má dvě strany a díky Průšovi, Fanánkovi a Ronaldovi vznikla nesmrtelná písnička! (Tři sestry)

Komu byste zahráli na předvolebním mítinku? A co?
Nikomu bychom nic nezahráli. Politici jsou paraziti, manipulátoři a vůbec lidi, se kterými se nechci potkat ani na ulici. (Lou Fanánek Hagen)

Jakou mast používáte na hemeroidy?
Nechceme dělat konkrétní reklamu, ale nejlepší jsou ty s výtažkem z dubové kůry! Ideální je pochopitelně po potřebě použít bidet. Pokud tento není k dispozici, vystačíme si se sprchou. A sprchujeme vždy ledovou vodou! (Tři sestry)

Navštěvuje kapela (Tři sestry) nudapláže?
Ne, my se nikdy nenudíme! (Ing. Magor)

Napíše Fanánek další pokračování svých příběhů ze života, jako tomu již bylo v knihách Tak to bylo, tak to je… či Járo, kakao!, kde by to okořenil dalšími skvělými historkami s rudým ďáblem alias Františkem Sahulou?
Další knize se nebráním, jen na ni ještě musí dozrát čas… (Lou Fanánek Hagen)

Děkujeme za rozhovor všem členům kapely i všem fanouškům, kteří vymýšleli jednotlivé otázky na Facebooku!


comments powered by Disqus