Sháníte před Vánocemi pár stovek navíc? Prodejte přebytečné věci přes inzerát!

7. prosince 2016

Na vánoční dárky se hodí kdejaká koruna navíc. Možná si to neuvědomujete, ale pár stokorun leží určitě i někde u vás ve skříni nebo v krabici ve sklepě. Přečtěte si, jak je spolehlivě najdete.

Znáte to: ten starý tlačítkový mobil byl sice fajn, ale smartphone je smartphone, takže loudit v SMS písmenka až na třetí zmáčknutí tlačítka už nikdy nebudete. Ale použitý mobil si stejně schováte pro strýčka Příhodu.


Použité tlačítkové mobily najdou své kupce i dnes. Používají je například senioři nebo různí řemeslníci, kteří potřebují šikovný mobil, u něhož nevadí, že jim občas při práci vypadne z kapsy.

Připomíná vám to něco? A navštívil vás vlastně někdy strýček Příhoda? Pravděpodobně ne. Což je jedině dobře. A to nejen pro vás, ale i pro starý mobil, který ještě může za pár stokorun dobře posloužit někomu jinému. Nenechte klesat hodnotu svých použitých věcí tím, že je necháte roky ležet někde v krabici, a prodejte je přes inzerát!

Zvlášť teď před Vánocemi si můžete přijít na pár stokorun, díky kterým pořídíte novější a potřebnější dárky.

A co byste mohli ze svých krabic zastrčených vzadu ve skříni nebo ve sklepě nejlépe zpeněžit?

1. Telefony a LCD televize

Pokud jste s radostí nedávno otevřeli krabičku s novým smartphonem a tím starým nepodarovali nikoho z rodiny, necháváte doma ležet ladem opravdu „horké zboží“. O smartphony, byť použité, je stále velký zájem. Hlavně o ty s logem nakousnutého jablíčka. Ale i bez něj se vám povede starší smartphone udat poměrně rychle, pokud jste se k němu chovali hezky, nemá omlácené rohy a jeho prasklý displej nepřipomíná spíše pavučinu.

Dobře udáte i starší, ale funkční LCD televize, byť už jen za zlomek ceny.

2. Notebooky a počítačová výbava

Počítače a notebooky budou za tu samou cenu za rok opět o něco výkonnější, rychlejší, designově hezčí a kdovíco ještě. To je jistota. Takže s pořízením nového „stroje“ uděláte nejlépe, když ihned prodáte ten starý, pokud to není extrémní vysloužilec. Tři roky používaný notebook by vám totiž pár tisíc korun ještě určitě zajistit mohl.

A výkonnější stolní počítače jakbysmet, hlavně ty herní. Dobře prodáte i součástky, které počítače nějakým způsobem vylepšují. Například kvalitní grafické karty nebo pevné disky s větší kapacitou (hlavně SSD disky).

3. Kamery a fotoaparáty

Technologie čehokoliv, na co můžete fotit a natáčet, jde dopředu tak rychle, že se pomalu stírá rozdíl mezi kamerou a fotoaparátem. Ty starší tak ještě pořád můžete co nejrychleji prodat, jinak si doma zbytečně zakládáte na digitální skanzen.

A dobře prodáte i doplňující příslušenství  – použité objektivy nebo paměťové karty.

4. Zmařené dýdžejské sny a jiné hudebnosti

Být uznávaným dýdžejem chtěl ve svých -nácti nejeden kluk, a asi i holka, kteří poslouchali elektronickou hudbu. Jenže ona ta dýdžejská „udělátka“ jako jakákoliv jiná elektronika celkem stojí. Starší mixážní pulty, různé zvukové aparatury a kvalitní gramofony tak pořád prodáte za pár tisíc korun.

Stačí jediné  – přiznat si, že pokud se vám veškerá hudební technika válí už roky ve sklepě, dýdžej z vás asi opravdu nebude.

5. Herní konzole a hry

Lidé si rádi hrají v každém věku, jen s rostoucími léty a větším počtem povinností jaksi přestává být na „propařený“ večer u počítače nebo herní konzole čas. Pokud je to i váš případ, nenechávejte na svůj Xbox nebo PlayStation sedat prach. I tady platí, že technologie jde kupředu, takže je třeba se podobných konzolí zbavit co nejdříve. Navíc to můžete udělat s klidným srdcem: nejnovější sérii Grand Theft Auta si na PlayStationu 4 v roce 2020 stejně nezahrajete.

Svou konzoli navíc lépe prodáte, když k ní přihodíte i těch pár her, které jste si k ní pořídili. Případně je můžete zkusit prodat dráž  – jednotlivě. Ale zabere vám to více času. To samé samozřejmě platí i u originálních počítačových her.

6. Hračky a výbava po dětech

Upřímně, dětské propriety nejsou zrovna zlatý důl, zato umí zabrat kupu místa. Pokud nemáte nějakou chatu nebo jiný prostor, kde schraňujete různé hračky a oblečení pro další potomky či generace, zkuste kvalitní a čisté “kousky” ještě prodat.

A jelikož děti od narození potřebují pomalu co měsíc nějaké ty nové kusy oblečení, můžete vše prodat najednou jako celou sadu. Třeba na holčičku od narození až do 2 let věku. Vyděláte si sice méně, ale o to méně s tím budete mít starostí  – odešlete jeden velký balík a máte hotovo.


comments powered by Disqus